Helgerbjudande: 50% på valfri konsultation

Använd Rabattkod: FRAGAADVOKATEN

Jag är orolig för att smittas av corona, måste jag vittna?

Datum: 26/10/2021

Hej,

Jag är kallad som vittne till en rättegång nästa vecka. Jag jobbar just nu hemifrån och är mycket orolig för att smittas av coronaviruset. Måste jag åka till domstolen och vittna?

Hej och tack för din fråga,

Den som är kallad som vittne i en rättegång är enligt lag skyldig att vittna, detta kallas för vittnesplikt. Som huvudregel ska vittnet komma personligen till huvudförhandlingen. I vissa fall kan domstolen besluta att ett vittne får höras via telefon istället. Då det endast är domstolen som kan besluta att vittnet ska höras via telefon bör ett vittne som av olika skäl inte kan ta sig personligen till huvudförhandlingen för att vittna kontakta domstolen och förklara sina skäl. Domstolen får därefter fatta ett beslut.

Med vänlig hälsning,

Zeijersborger & Co

Se hela svaret

Konsultation

395 kr

20 minuters juridisk rådgivning

  • Vägledning inom aktuellt rättsområde
  • Utredning av möjligheter att driva ärendet på juridisk väg
  • Behovsanalys med förslag till nästa steg

Boka enkelt med kort eller Swish och välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.

Handböcker i praktisk juridik

Fördjupa dig i juridisk process och handläggning med vårt utbildningsmaterial.

Hur kan jag finansiera ärendet?

Med vårt test får du snabbt och enkelt svar på om du har rätt till rättskydd eller rättshjälp för att finansiera ditt ärende.

Relaterade frågor:

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Välkommen att kontakta oss! Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du läsa det mesta, ta del av Advokatens bästa tips och ställa dina egna frågor.

Kontakta oss

Våra juristassistenter svarar på frågor om vad det innebär att bli klient hos oss och hjälper dig med det administrativa.

Juridisk rådgivning

Boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.