Fråga advokaten

  • Jag vill att ni kontaktar mig på telefonnummer:

Jag har återreseförbud, när kan jag ansöka om uppehållstillstånd på nytt?

Hej,
Jag bodde i Sverige två år på anknytning och när mitt förhållande tog slut återkallade Migrationsverket mitt tillstånd och gav mig återreseförbud i tre år. Jag är bor nu i Serbien med min familj och undrar vad det finns för möjlighet att återvända till Sverige. Jag har ett anställning hos ett stort företag och kan man göra något där om det finns något att göra .

Hej och tack för din fråga,

Rent generellt kan det sägas att det blir svårt för dig att få uppehållstillstånd så länge du har återreseförbud. När återreseförbudet hävts kan du göra en ny ansökan. Om du redan har anställning hos ett företag i Sverige kan du under vissa omständigheter söka arbetstillstånd via din nuvarande arbetsgivare. Mer information om arbetstillstånd går att finna på Migrationsverkets hemsida.

Med vänlig hälsning

Zeijersborger & Co

Fråga Advokaten är inte är att likställa med kvalificerad rådgivning. Svaret baseras på den vid tidpunkten gällande lagstiftningen och vi ansvarar inte för eventuella felskrivningar. Är du i behov av juridisk kompetens rekommenderar vi dig att kontakta oss personligen.

Det kostar inget att fråga. Du bokar enkelt en inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

010-33 33 888 Boka tid online