Fråga advokaten

  • Jag vill att ni kontaktar mig på telefonnummer:

Jag har fått tinnitus, har jag rätt till skadestånd?

Hej,

Jag har fått tinnitus på grund av alldeles för hög ljudnivå på en nattklubb. Kan jag få ersättning från mitt försäkringsbolag?

Hej och tack för din fråga,

Man kan få skadestånd om någon uppsåtligen eller genom vårdslöshet orsakar en personskada. Då du har tinitus är det tydligt att det föreligger skada. Frågan blir huruvida nattklubben har orsakat denna. Inom skadeståndsrätten talar man om adekvat kausalitet, dvs. skadan måste kunna kopplas till ett skeende där någon agerat vårdslöst eller uppsåtligen. Det måste först kunna konstateras att natklubben faktiskt spelat för hög musik samt att denna musik har orsakat din skada.

Du kan också ha rätt till ersättning från ditt försäkringsbolag. Det brukar vara lättast att kontakta sitt försäkringsbolag först och se om man har rätt till ersättning därifrån innan man inleder en process med skadevållande.

Med vänlig hälsning,

Zeijersborger & Co

Fråga Advokaten är inte är att likställa med kvalificerad rådgivning. Svaret baseras på den vid tidpunkten gällande lagstiftningen och vi ansvarar inte för eventuella felskrivningar. Är du i behov av juridisk kompetens rekommenderar vi dig att kontakta oss personligen.

Det kostar inget att fråga. Du bokar enkelt en inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

010-33 33 888 Boka tid online