fbpx

Jag köpte en märkeströja via Instagram men har inte fått den. Vad kan jag göra?

Hej,

Jag köpte en märkeströja av en tjej via Instagram. Hon ville att jag skulle betala via swish, så jag skickade över 900 kr. Nu har det gått tre veckor och jag har inte hört något från henne, trots att jag kontaktat henne flera gånger. Jag vill ha mina pengar tillbaka och känner mig lurad. Vad kan jag göra?

Hej och tack för din fråga,

Om du tror att tjejen uppsåtligen har vilselett dig kan du polisanmäla händelsen.

Personen du haft kontakt med på Instagram kan ha gjort sig skyldig till ringa bedrägeri enligt 9 kap. 2 § BrB. Du kan ha rätt till skadestånd, alltså ekonomisk kompensation, för den ekonomiska skada du lidit på grund av brottet. Du kan redan vid polisanmälan uppge att du begär skadestånd. I första hand är det gärningspersonen som ska betala skadestånd till dig, men om hen inte kan betala eller är okänd, är det möjligt att du kan få ersättning från ditt försäkringsbolag.

För att anmäla brottet ringer du polisen på 114 14 eller så går du in på polisens hemsida. Vill du läsa mer om dina rättigheter som brottsoffer kan du besöka Brottsoffermyndigheten.

Med vänlig hälsning,
Zeijersborger & Co

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Det kostar inget att fråga. Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Relaterade frågor:

Boka tid hos oss

Du bokar enkelt en gratis inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

Ställ en fråga    Integritetspolicy


    Sök i vår frågedatabas