Fråga advokaten

  • Jag vill att ni kontaktar mig på telefonnummer:

Jag ska betala renoveringskostnader i vårt gemensamma hus, hur ska vi reglera det?

Hej,

Jag och min särbo ska flytta ihop och har sålt våra bostäder för att köpa ett gemensamt hus. Då jag gjorde en större vinst vid försäljningen av min bostad kommer jag stå för renoveringen av vårt gemensamma hus. Hur ska vi reglera detta? Kan man göra ändringar i efterhand?

Hej och tack för din fråga,

Då man flyttar ihop till en gemensam bostad kommer den att räknas som samboegendom och utgångspunkten är då att den ska delas på hälften. Om man vill vara säker på att få ut större andel vid en eventuell bodelning eller försäljning av huset kan man upprätta ett samboavtal. Man kan alltid skriva eller ändra i ett samboavtal i efterhand. Vill ni ha hjälp med att skriva ett samboavtal är ni varmt välkomna att höra av er till oss på 010-33 33 888 för en inledande rådgivning.

Vänliga hälsningar

Zeijersborger & Co

Fråga Advokaten är inte är att likställa med kvalificerad rådgivning. Svaret baseras på den vid tidpunkten gällande lagstiftningen och vi ansvarar inte för eventuella felskrivningar. Är du i behov av juridisk kompetens rekommenderar vi dig att kontakta oss personligen.

Det kostar inget att fråga. Du bokar enkelt en inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

010-33 33 888 Boka tid online