Jag vill överklaga avslag på socialbidrag, hur gör jag?

Hej,

Av olika anledningar ansökte jag om socialbidrag för ett tag sedan. Jag har nu fått avslag på min ansökan men tycker att beslutet är fel och vill gärna driva ärendet vidare. Hur går jag till väga? Kommer jag att behöva en advokat?

Hej och tack för din fråga,

För att driva ditt ärende vidare kan du överklaga beslutet och det gör du till socialnämnden som sedan överlämnar ärendet till förvaltningsrätten för prövning. Ditt överklagande måste vara skriftligt och skickas inom tre veckor från det att du fick beslutet. Eftersom man varken får rättshjälp eller rättsskydd när det gäller den här typen av frågor, är det vanligaste att advokater inte blandas in.

Om du önskar vidare vägledning är du välkommen att boka en 20 minuters konsultation för att diskutera ditt ärende med en jurist.

Med vänlig hälsning,
Zeijersborger & Co

Se hela svaret

Konsultation

395 kr

20 minuters juridisk rådgivning

  • Vägledning inom aktuellt rättsområde
  • Utredning av möjligheter att driva ärendet på juridisk väg
  • Behovsanalys med förslag till nästa steg

Betala enkelt med kort eller Swish och välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.

Handböcker i praktisk juridik

Fördjupa dig i juridisk process och handläggning med vårt utbildningsmaterial.

Hur kan jag finansiera ärendet?

Med vårt test får du snabbt och enkelt svar på om du har rätt till rättskydd eller rättshjälp för att finansiera ditt ärende.

Relaterade frågor:

LPT, LVM, LRM

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Välkommen att kontakta oss! Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du läsa det mesta, ta del av Advokatens bästa tips och ställa dina egna frågor.

Behöver du ett ombud?

Våra juristassistenter svarar på frågor om vad det innebär att bli klient hos oss och hjälper dig med det administrativa.

Juridisk rådgivning

Boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.