fbpx

Jag vill inte att barnen ska ha växelvis boende, vad ska jag göra?

Hej,

Jag och min man har bestämt oss för att skiljas. Vi har gemensamt ansökt om skilsmässa. Vi flyttade isär redan för ett par månader sedan. Tillsammans har vi två barn på 2 och 4 år. Då vi har betänketid kommer skilsmässan gå igenom först om några månader. Vi kan inte enas om var barnen ska bo. Pappan vill att barnen ska bo växelvis, vilket jag vet inte kommer att funka. Särskilt för den yngste som har mycket starkare band till mig. Jag undrar vad jag kan göra. Måste jag gå till domstol?

Hej och tack för din fråga.

Om föräldrar har gemensam vårdnad ska de komma överens om var barnen ska vara boende efter en separation. Om föräldrarna inte kan enas kan de kontakta familjerätten i kommunen och be om att få komma på samtal. Familjerätten kan hjälpa föräldrarna att komma överens och vid behov upprätta bindande avtal om barnens boende. Om föräldrarna trots samtal på familjerätten inte kan enas återstår att vända sig till domstol och få saken prövad. Vid en rättslig prövning är det upp till domstolen att utreda vilket boende som är bäst för barnen.

Vänliga hälsningar

Zeijersborger & Co.

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Det kostar inget att fråga. Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Relaterade frågor:

Boka tid hos oss

Du bokar enkelt en gratis inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

Ställ en frågaIntegritetspolicy


Sök i vår frågedatabas