Tillbaka Ställ en fråga

Kan domstolen besluta om ändring i vårdnaden?

Hej,

Jag har ett barn som mamman har haft enskild vårdnad för. Nu har hon misskött sig och mitt barnet har blivit LVU och satt i familjehem. Jag har, enbart av mamman, blivit anklagad för det mest grövsta saker och hon har även lyckats få barnet att säga påhittade anklagelser.

Varför väljer socialtjänsten att lyssna på mammans anklagelser? Vi har ytterligare två gemensamma barn som bor hos mig som jag lyckats uppfostra. Jag skickade in en stämning igår om enskild vårdnad och anses ha goda möjligheter att få vårdnaden då jag har bra vittnen. Jag kan nog behöva en bra advokat!?

Hej!

Tack för din fråga.

Domstolen ska besluta om ändring i vårdnaden om en förälder, vid utövandet av vårdnaden om barnet, gör sig skyldig till missbruk, försummelse eller på annat sätt brister i omsorgen av barnet på så sätt att bestående fara för barnets hälsa eller utveckling uppstår.

Det är svårt att mot bakgrund av den informationen du har angett bedöma dina förutsättningar för framgång i en vårdnadstvist. Zeijersborger & Co är specialiserade på bland annat vårdnadstvister och skulle gärna vilja höra mer om din situation för att eventuellt kunna företräda dig i vårdnadstvisten. Ta gärna kontakt med oss för bokning av tid.

Läs mer om vårdnadstvist här.

Med vänliga hälsningar,
Zeijersborger & Co Advokatbyrå

Fråga advokaten

010-33 33 888