Helgerbjudande: 50% på valfri konsultation

Använd Rabattkod: FRAGAADVOKATEN

Kan en dom vinna laga kraft med felaktiga identitetsuppgifter?

Datum: 16/10/2018

Hej,

Jag har ändrat mina identitetsuppgifter men i tingsrättens dom har domstolen valt att använda mina tidigare uppgifter, kan domen vinna laga kraft trots detta?

 

 

Hej och tack för din fråga!

En dom kan vinna laga kraft trots att rätten har utfärdat den med felaktiga identitetsuppgifter. Det rätten istället kan göra är att besluta om så kallad rättelse och reglerna om detta finns att finna i Rättegångsbalken.  JO har uttalat sig i ett beslut att rättelsen kan gå till på så sätt att rätten stryker över felet, skriver till den riktiga uppgiften direkt på originalet och förser anteckningen med uppgifter om datum m.m.

Vänliga hälsningar,

Zeijersborger & Co

Se hela svaret

Konsultation

395 kr

20 minuters juridisk rådgivning

  • Vägledning inom aktuellt rättsområde
  • Utredning av möjligheter att driva ärendet på juridisk väg
  • Behovsanalys med förslag till nästa steg

Boka enkelt med kort eller Swish och välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.

Handböcker i praktisk juridik

Fördjupa dig i juridisk process och handläggning med vårt utbildningsmaterial.

Hur kan jag finansiera ärendet?

Med vårt test får du snabbt och enkelt svar på om du har rätt till rättskydd eller rättshjälp för att finansiera ditt ärende.

Relaterade frågor:

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Välkommen att kontakta oss! Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du läsa det mesta, ta del av Advokatens bästa tips och ställa dina egna frågor.

Kontakta oss

Våra juristassistenter svarar på frågor om vad det innebär att bli klient hos oss och hjälper dig med det administrativa.

Juridisk rådgivning

Boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.