Fråga advokaten

  • Jag vill att ni kontaktar mig på telefonnummer:

Kan en mäklare värdera vår bostad vid bodelning?

Hej! Banken säger att jag inte kan överta hela lånet på huset om vi skulle skilja oss. Jag tänker be min son att stå som dellåntagare dvs att han övertar min mans del av lånet. Men då undrar jag vem jag ska be göra en värdering av huset inför en bodelning? Går det bra med en mäklare eller måste det vara en bankvärdering??

Hej och tack för din fråga!

Vid värderingen av huset i samband med bodelning ska huset marknadsvärde fastställas. Med marknadsvärde avses det värde som huset bedöms kunna säljas för vid en vanlig försäljning via mäklare. En bankvärdering görs för att ställa huset som säkerhet för någonting och är inte aktuellt här. Därmed räcker det att du kontaktar en mäklare.

 

Hoppas att du fått svar på dina frågor, om det är mer du undrar över får du gärna kontakta oss på nytt för att boka in en fri inledande rådgivning.

 

Med vänliga hälsningar

Zeijersborger & Co Advokatbyrå

Fråga Advokaten är inte är att likställa med kvalificerad rådgivning. Svaret baseras på den vid tidpunkten gällande lagstiftningen och vi ansvarar inte för eventuella felskrivningar. Är du i behov av juridisk kompetens rekommenderar vi dig att kontakta oss personligen.

Det kostar inget att fråga. Du bokar enkelt en inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

010-33 33 888 Boka tid online