Kan jag bestrida fordran från inkasso?

Hej,

Länsstyrelsen kräver betalt för en kontroll av våra hästar efter en anmälan. Jag har bestridit fordran två gånger, sedan hörde jag inget mer. Nu, 4,5 år senare, kommer en räkning från inkasso. Jag har bestridit även denna fordran. Finns det någonting jag kan göra för att slippa betala?

Hej och tack för din fråga,

Enligt preskriptionslagen preskriberas en fordran som huvudregel 10 år efter dess uppkomst. I fall då fordran är ställd till en konsument förkortas preskriptionstiden till 3 år, då fordran inte gäller köp av tjänst eller vara blir denna förkortade preskriptionstid ej aktuell. Enligt god inkassosed skall fakturor som bestridits inte drivas in. Kan tvisten mellan gäldenär och borgenär inte lösas kan en domstol avgöra ärendet, att tvista i domstol kan dock bli dyrt för den förlorande parten som kan komma att behöva stå för både sina egna och motpartens rättegångskostnader, 18 kap. 1 § Rättegångsbalken.

Med vänlig hälsning,

Zeijersborger & Co

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Det kostar inget att fråga. Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Relaterade frågor:

Boka tid hos oss

Det kostar inget att fråga. Du bokar enkelt en inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

Ställ en fråga

Jag vill bli kontaktad via:


Genom att skicka formuläret godkänner du vår integritetspolicy.

Sök i vår frågedatabas