Helgerbjudande: 50% på valfri konsultation

Använd Rabattkod: FRAGAADVOKATEN

Kan jag bli vräkt för att ha hyrt ut min lägenhet i andra hand?

Datum: 22/08/2023

Hej,

Jag undrar vad som händer om man hyr ut sin lägenhet i andra hand utan att först talat om det för hyresvärden. Kan man bli vräkt?

Hej och tack för din fråga,

För att få hyra ut i andra hand krävs hyresvärdens tillstånd. Om förstahandshyresgästen inte har ett sådant tillstånd kan han bli uppsagd och då måste även andrahandshyresgästen flytta. Först måste förstahandshyresgästen få en uppmaning om att avbryta uthyrningen. Om uppmaning inte följs kan det bli aktuellt med en uppsägning av kontraktet. Om man inte får tillstånd från hyresvärden kan man vända sig till hyresnämnden och ansöka om att få hyra ut sin lägenhet.

Om du önskar vidare vägledning är du välkommen att boka en 20 minuters konsultation för att diskutera ditt ärende med en jurist. Du kan också hitta mer information i vår handbok om hyresrätt.

Med vänlig hälsning,
Zeijersborger & Co.

Se hela svaret

Konsultation

395 kr

20 minuters juridisk rådgivning

  • Vägledning inom aktuellt rättsområde
  • Utredning av möjligheter att driva ärendet på juridisk väg
  • Behovsanalys med förslag till nästa steg

Boka enkelt med kort eller Swish och välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.

Handböcker i praktisk juridik

Fördjupa dig i juridisk process och handläggning med vårt utbildningsmaterial.

Hur kan jag finansiera ärendet?

Med vårt test får du snabbt och enkelt svar på om du har rätt till rättskydd eller rättshjälp för att finansiera ditt ärende.

Relaterade frågor:

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Välkommen att kontakta oss! Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du läsa det mesta, ta del av Advokatens bästa tips och ställa dina egna frågor.

Kontakta oss

Våra juristassistenter svarar på frågor om vad det innebär att bli klient hos oss och hjälper dig med det administrativa.

Juridisk rådgivning

Boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.