Kan jag börja arbeta deltid på ett nytt jobb när jag har arbetstillstånd?

Hej,

Jag har arbetstillstånd och tänkte att jobba 60 %  på arbetsplatsen som jag fick tillståndet för och 40 % på en annan arbetsplats. Spelar det någon roll om jag jobbar 100 % på arbetsplatsen som jag fick tillstånd för och sedan extra på min lediga tid på den andra arbetsplatsen? Kan jag riskera att få avslag när jag ska förlänga mitt tillstånd?

Hej och tack för din fråga,

Arbetstillståndet gäller för den arbetsgivaren och det yrke som man får i beslutet. Vill man jobba hos en annan arbetsgivare behöver man tillstånd för detta. Vid en eventuell ansökan om förlängning av arbetstillståndet kontrollerar Migrationsverket att man under sin vistelse uppfyllt kraven i det tidigare tillståndet, om man då utan tillstånd jobbat på för en annan arbetsgivare kan detta innebära att man får avslag på en förlängningsansökan.

Vänliga hälsningar,
Zeijersborger & Co

Se hela svaret

Konsultation

395 kr

20 minuters juridisk rådgivning

  • Vägledning inom aktuellt rättsområde
  • Utredning av möjligheter att driva ärendet på juridisk väg
  • Behovsanalys med förslag till nästa steg

Betala enkelt med kort eller Swish och välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.

Handböcker i praktisk juridik

Fördjupa dig i juridisk process och handläggning med vårt utbildningsmaterial.

Hur kan jag finansiera ärendet?

Med vårt test får du snabbt och enkelt svar på om du har rätt till rättskydd eller rättshjälp för att finansiera ditt ärende.

Relaterade frågor:

LPT, LVM, LRM

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Välkommen att kontakta oss! Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du läsa det mesta, ta del av Advokatens bästa tips och ställa dina egna frågor.

Behöver du ett ombud?

Våra juristassistenter svarar på frågor om vad det innebär att bli klient hos oss och hjälper dig med det administrativa.

Juridisk rådgivning

Boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.