fbpx

Kan jag ha rätt till nyttjanderättsersättning?

Hej,

Mitt ex har tagit vår samägda fastighet i besittning sedan ett år tillbaka då bodelningen blev klar. Han ammorterar inte på lånet som jag vi har tillsammans och som jag är solidariskt betalningsansvar för. Kan jag ha rätt till nyttjandeersättning?

Mitt ex har även bytt lås på huset. Kronofogden krävde då ut en nyckelkopia. Mitt ex överklagande till tingsrätten som kom fram till att Kronofogden hade rätt, han har ingen rätt att ta huset i egen besittning.

Jag har nu begärt handräckning och avhysning via Kronofogden eftersom den gode mannen jag ansökte om inte bryr sig. Han tillåter att  mitt ex river delar av huset, kastar saker, bygger om och bor kvar på min bekostnad. Den gode mannen är anmäld till JK samt advokatsamfundet.

Vad kan jag göra?

Hej och tack för din fråga!

Nyttjanderättsersättning  regleras i är något som den som bor kvar i den tidigare gemensamma bostaden ska betala. Det är bodelningsförrättaren som kan besluta om detta. I ditt fall verkar det som att bodelningen redan är avslutad, varför nyttjanderättsersättning troligtvis inte blir aktuellt.

Precis som du verkar ha gjort skulle jag råda dig att via Kronofogdemyndigheten ansöka om avhysning. Om du känner att du behöver ett ombud i denna process för att på bästa sätt ta tillvara på dina rättigheter är du välkommen att kontakta oss för att diskutera ditt ärende.

Vänliga hälsningar
Zeijersborger & Co

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Det kostar inget att fråga. Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Relaterade frågor:

Boka tid hos oss

Du bokar enkelt en gratis inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

Ställ en frågaIntegritetspolicy


Sök i vår frågedatabas