fbpx

Kan jag hindra min exmans nya kvinna att bo i vårt gemensamma hus?

Hej,

Min man har begärt skilsmässa eftersom han träffat en annan kvinna. Vi har precis skrivit på skilsmässopappren. Vad som ska hända med vår gemensamma bostad är ännu inte klart, men i dagsläget bor min man där och jag har flyttat ut. Kan jag hindra honom från att den nya kvinnan besöker eller bor med honom i vår gemensamma bostad? Jag vill inte att de ska bo där tillsammans, och eftersom jag äger en del av huset borde jag väl ha något att säga om den saken?

Hej och tack för din fråga,

Det är bostadsinnehavaren som bestämmer vem som får vistas i hemmet, men det är inte äganderättsförhållandena som avgör vem som är bostadsinnehavare. En jämförelse kan här göras till fastighetsägare som hyr ut sin bostad. Dessa har inte alltid rätt att besöka en bostad utan tillstånd – trots att det är fastighetsägaren som äger bostaden. Vem som är bostadsinnehavare avgörs istället av vem som faktiskt bor i bostaden. Så länge din före detta make bor i bostaden har han alltså som huvudregel rätt att ha vilka besökare han vill. Du kan således inte hindra att den nya kvinnan besöker eller bor hos din före detta make, även om du står som ägare på huset.

Har du fler frågor är du välkommen att kontakta oss.

Med vänlig hälsning,
Zeijersborger & Co

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Det kostar inget att fråga. Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Relaterade frågor:

Boka tid hos oss

Du bokar enkelt en gratis inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

Ställ en frågaIntegritetspolicy


Sök i vår frågedatabas