fbpx

Kan jag kräva att försäkringsbolaget löser in min bil?

Hej,

Jag blev bestulen på min bil igår och inom loppet av 24 timmar har man använt bilen till flera rån. Polisen har nu beslagtagit bilen och gripit rånarna. Jag vill verkligen inte ha tillbaka den här bilen efter att den använts i kriminell verksamhet och undrar om jag kan begära från försäkringsbolaget att de löser in bilen?

Hej och tack för din fråga,

Då försäkringsvillkoren är en del av det avtal du slutit med ditt försäkringsbolag är det dessa villkor som avgör vad du som försäkringstagare har rätt att kräva. Normalt är att försäkringsbolaget förbehåller sig rätten att avgöra ersättningsform.

I det fall reparationskostnaderna överstiger bilens marknadsvärde är det vanligt att försäkringsbolaget istället löser in bilen, är reparationskostnaderna lägre är det istället sannolikt att försäkringsbolaget väljer att reparera bilen. Försäkringstagaren själv får i sådant fall själv ombesörja försäljning av bilen efter det att reparation företagits.

Med vänlig hälsning,

Zeijersborger & Co

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Det kostar inget att fråga. Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Relaterade frågor:

Boka tid hos oss

Du bokar enkelt en gratis inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

Ställ en frågaIntegritetspolicy


Sök i vår frågedatabas