Helgerbjudande: 50% på valfri konsultation

Använd Rabattkod: FRAGAADVOKATEN

Kan jag kräva hälften av det vi ägde gemensamt i efterhand?

Datum: 14/12/2021

Hej!

Min skilsmässa gick igenom för ett år sedan och vi gjorde då en bodelning som endast innehöll överlåtelse av den gemensamma bostaden. Vi hade en muntlig överenskommelse om många andra saker som nu inte realiseras. Jag undrar om jag nu i efterhand kan kräva hälften som jag egentligen skulle gjort från början?

Hej och tack för din fråga,

Ett bodelningsavtal i samband med äktenskapsskillnad ska vara skriftligt och undertecknas av båda makarna. I regel är du därför bunden av det som står i avtalet. För att kunna besvara din fråga behöver jag veta vad ni kommit överens om i avtalet.

Vänliga Hälsningar,
Zeijersborger & Co

Se hela svaret

Konsultation

395 kr

20 minuters juridisk rådgivning

  • Vägledning inom aktuellt rättsområde
  • Utredning av möjligheter att driva ärendet på juridisk väg
  • Behovsanalys med förslag till nästa steg

Boka enkelt med kort eller Swish och välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.

Handböcker i praktisk juridik

Fördjupa dig i juridisk process och handläggning med vårt utbildningsmaterial.

Hur kan jag finansiera ärendet?

Med vårt test får du snabbt och enkelt svar på om du har rätt till rättskydd eller rättshjälp för att finansiera ditt ärende.

Relaterade frågor:

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Välkommen att kontakta oss! Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du läsa det mesta, ta del av Advokatens bästa tips och ställa dina egna frågor.

Kontakta oss

Våra juristassistenter svarar på frågor om vad det innebär att bli klient hos oss och hjälper dig med det administrativa.

Juridisk rådgivning

Boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.