Kan jag ställa in umgänget om pappan har corona?


Hej!

Mina barns pappa har varit  i Italien på sportlovet och nu ska barnen till honom nästa helg enligt schema. Jag känner mig väldigt orolig att han ska smitta dem och mig själv med corona. Kan jag ställa in umgänget?

Hej och tack för din fråga,

Som förälder har du en skyldighet att försöka få umgänget med barnens pappa att fungera. Men du har även en skyldighet att skydda barnen. Om vi enbart ser till frågan om umgänge och inte väger in andra aspekter som allmän smittspridning är frågan om dina barn kan fara illa av att träffa sin pappa. Som jag har förstått Folkhälsomyndigheten är barn inte i riskgruppen för Coronaviruset om de inte har en underliggande sjukdom. Många får endast milda symtom, vilket talar för att du bör tillåta umgänge. Men innan du bestämmer dig tycker jag du ska försöka prata med pappan. Förslagsvis kan du föra fram är att barnen är hos dig de närmaste två veckorna så ni vet säkert att pappan inte är sjuk. Därefter kan barnen vara hos pappan en längre tid. Kontakta gärna fritids eller skolan – kanske kan de ge dig en rekommendation?

Med vänlig hälsning,

Zeijersborger & Co

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Det kostar inget att fråga. Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Relaterade frågor:

Boka tid hos oss

Du bokar enkelt en gratis inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

Ställ en frågaIntegritetspolicy


Sök i vår frågedatabas