fbpx

Kan jag undvika kontakt med mitt ex trots att vi har barn tillsammans?

Jag är skild sedan ett år tillbaka och vi har delad vårdnad av tre små barn. Min exfru trakasserar mig dagligen med sms och samtal. Det är ofta upp mot 60 stycken sms om dagen. Dom gångerna vi träffas och lämnar över barnen om det inte sker på förskola/skola så blir det väldigt laddat och bråkigt. Detta sker framför barnen. Senaste överlämningen så spottade hon mig i ansiktet framför barnen det var andra gången hon gjorde detta. Jag börjar må psykiskt dåligt över trakasserierna och tycker det är obehagligt att träffa henne samt att barnen mår inte bra av detta. Hur kan man gå till väga för att undvika kontakt helt från henne då vi har barn tillsammans?

Hej och tack för din fråga,

En förutsättning för föräldrarna att ha gemensam vårdnad över sina barn är att föräldrarna ska kunna samarbeta. Ett samarbete innefattar en viss kommunikation föräldrarna emellan, till exempel räcker det med att man kan kommunicera via SMS. Det kan därför vara svårt att fortsatt ha gemensam vårdnad om du helt vill undvika din före detta.

Det kan vara ett alternativ att försöka få hjälp av kommunen med samarbetssamtal eller försöka komma överens genom familjerätten. Om det inte går, och du önskar att själv ha vårdnaden över barnen, så kan en stämningsansökan angående ensam vårdnad skickas till domstolen.

Med vänlig hälsning,
Zeijersborger & Co

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Det kostar inget att fråga. Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Relaterade frågor:

Boka tid hos oss

Du bokar enkelt en gratis inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

Ställ en fråga    Integritetspolicy


    Sök i vår frågedatabas