Fråga advokaten

  • Jag vill att ni kontaktar mig på telefonnummer:

Kan man få skadestånd från kommunen om ens barn blivit mobbad i skolan?

Hej,

Min son har blivit utsatt för hot och misshandel i skolan. Han har bytt skola och har det nu bra. Han har tidigare försökt begå självmord. Skolinspektion har vart inkopplade och givit böter till kommunen men nu är ärendet nedlagt. Kommunens skolchefer förnekar kännedom om allvarliga händelser på den gamla skolan, hur kan man gå vidare? Finns det nån chans att få upprättelse och eventuellt skadestånd?

Hej och tack för din fråga,

Det går att begära skadestånd från kommunen om ett barn har råkat illa ut i skolan. Enligt Skadeståndslagen är detta möjligt eftersom kommunen har myndighetsutövning över de barn som går i skolan. För att kunna få skadestånd från kommunen krävs det att den varit vårdslös eller vållat skadan.

Det man bör tänka på när det gäller att stämma kommunen är att man riskerar att få betala både kommunens och sina egna rättegångskostnader om man förlorar.

Med vänlig hälsning

Zeijersborger & Co

 

Fråga Advokaten är inte är att likställa med kvalificerad rådgivning. Svaret baseras på den vid tidpunkten gällande lagstiftningen och vi ansvarar inte för eventuella felskrivningar. Är du i behov av juridisk kompetens rekommenderar vi dig att kontakta oss personligen.

Det kostar inget att fråga. Du bokar enkelt en inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

010-33 33 888 Boka tid online