fbpx

Kan man få skadestånd från kommunen om ens barn blivit mobbad i skolan?

Hej,

Min son har blivit utsatt för hot och misshandel i skolan. Han har bytt skola och har det nu bra. Han har tidigare försökt begå självmord. Skolinspektion har vart inkopplade och givit böter till kommunen men nu är ärendet nedlagt. Kommunens skolchefer förnekar kännedom om allvarliga händelser på den gamla skolan, hur kan man gå vidare? Finns det nån chans att få upprättelse och eventuellt skadestånd?

Hej och tack för din fråga,

Det går att begära skadestånd från kommunen om ett barn har råkat illa ut i skolan. Enligt Skadeståndslagen är detta möjligt eftersom kommunen har myndighetsutövning över de barn som går i skolan. För att kunna få skadestånd från kommunen krävs det att den varit vårdslös eller vållat skadan.

Det man bör tänka på när det gäller att stämma kommunen är att man riskerar att få betala både kommunens och sina egna rättegångskostnader om man förlorar.

Med vänlig hälsning

Zeijersborger & Co

 

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Det kostar inget att fråga. Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Relaterade frågor:

Boka tid hos oss

Du bokar enkelt en gratis inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

Ställ en frågaIntegritetspolicy


Sök i vår frågedatabas