Fråga advokaten

  • Jag vill att ni kontaktar mig på telefonnummer:

Till alla frågor Ställ en fråga

Kan man bli betalningsskyldig för en försenad avbokning?

Hej!

Om man bokat något som man sedan avbokar (försent), har endast uppgett för och efternamn, mobilnummer (jobb) samt e-post. Kan företaget då kräva en på betalning? Skickar de vidare till inkasso då? Utan adress eller personnummer? Fakturan kommer i sådana fall även troligen att skickas till jobbadressen eftersom mobilnumret går dit.

Tack på förhand!

Hej,

Tack för din fråga.

Det är svårt att svara på din fråga mer ingående eftersom du inte skriver vad det är du avbokat. Generellt sett kan det sägas att om motparten skrivit i sina villkor att de har rätt att ta ut en avgift eller få betalt även om du avbokat sent, så blir du betalningsskyldig. Att du endast angett viss kontaktinformation och att de skickar fakturan till fel adress har inte någon betydelse för frågan om de har rätt att ta betalt eller inte vid en sen avbokning.

Om du vill ha mer hjälp med ditt ärende eller har en annan fråga är du varmt välkommen att boka ett inledande möte så ser Zeijersborger & Co till att hjälpa dig.

Med vänlig hälsning,

Zeijersborger & Co

Fråga Advokaten är inte är att likställa med kvalificerad rådgivning. Svaret baseras på den vid tidpunkten gällande lagstiftningen och vi ansvarar inte för eventuella felskrivningar. Är du i behov av juridisk kompetens rekommenderar vi dig att kontakta oss personligen.

Det kostar inget att fråga. Du bokar enkelt en inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

010-33 33 888 Boka tid online »