Fråga advokaten

  • Jag vill att ni kontaktar mig på telefonnummer:

Kan min amerikanska pappa flytta till mig i Sverige?

Hej!
Jag har en svensk mamma och amerikansk pappa. Jag och min syster har bott i Sverige sedan vi var små. Min far är amerikansk medborgare och har bott i USA större delen av sitt liv, med lite avbrott för arbete som professor i andra länder.

Jag skulle nu vilja flytta hit honom för att kunna ta hand om honom på äldre dagar och vet inte riktigt om detta är möjligt och hur vi ska gå till väga.

Hej och tack för din fråga!

Den som är medborgare i ett land utanför EU och EES och som vill flytta till Sverige för att bo med en familjemedlem måste ansöka om uppehållstillstånd. Tillståndet ska vara klart före flytten till Sverige. Man kan i undantagsfall få uppehållstillstånd för att bo med en nära anhörig som inte är eller ska bli din make, maka eller sambo.

Om du vill ha hjälp med ansökan får du gärna återkomma till oss för att boka in en tid för kostnadsfri inledande rådgivning.

Med vänliga hälsningar

Zeijersborger & Co Advokatbyrå

Fråga Advokaten är inte är att likställa med kvalificerad rådgivning. Svaret baseras på den vid tidpunkten gällande lagstiftningen och vi ansvarar inte för eventuella felskrivningar. Är du i behov av juridisk kompetens rekommenderar vi dig att kontakta oss personligen.

Det kostar inget att fråga. Du bokar enkelt en inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

010-33 33 888 Boka tid online