Helgerbjudande: 50% på valfri konsultation

Använd Rabattkod: FRAGAADVOKATEN

Kan min exmake undanhålla kontot i bodelningen?

Datum: 15/10/2018

Hej,
Jag och min exmake skilde oss och vi ska nu göra bodelning. Vi har gemensamt sparat pengar på ett konto från 2003 fram till 2015 men kontot stod i hans namn. Nu säger min exmake att vi har inte sparat pengar på kontot men jag vet att vi har det. Hur ska jag gå tillväga för att sparpengarna på kontot ska tas med i bodelningen?

Hej och tack för din fråga.

Från och med den dag då ansökan om äktenskapsskillnad lämnats in till tingsrätten har makar så kallad redovisningsplikt mot varandra, vilket framgår av 9 kap. 3 § Äktenskapsbalken. Bestämmelsen innebär att båda makarna ska redovisa sina tillgångar och skulder. Dessutom ska makarna lämna andra upplysningar som är viktiga för att bodelningen ska kunna genomföras. Kontot omfattas av redovisningsplikten och din make måste således visa vad som hänt med kontot efter att ansökan om äktenskapsskillnad lämnades in.

Vänliga hälsningar

Zeijersborger & Co

Se hela svaret

Konsultation

395 kr

20 minuters juridisk rådgivning

  • Vägledning inom aktuellt rättsområde
  • Utredning av möjligheter att driva ärendet på juridisk väg
  • Behovsanalys med förslag till nästa steg

Boka enkelt med kort eller Swish och välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.

Handböcker i praktisk juridik

Fördjupa dig i juridisk process och handläggning med vårt utbildningsmaterial.

Hur kan jag finansiera ärendet?

Med vårt test får du snabbt och enkelt svar på om du har rätt till rättskydd eller rättshjälp för att finansiera ditt ärende.

Relaterade frågor:

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Välkommen att kontakta oss! Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du läsa det mesta, ta del av Advokatens bästa tips och ställa dina egna frågor.

Kontakta oss

Våra juristassistenter svarar på frågor om vad det innebär att bli klient hos oss och hjälper dig med det administrativa.

Juridisk rådgivning

Boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.