Helgerbjudande

Använd koden:ADVOKAT

(50% rabatt på konsultation till söndag)

Kan min man få uppehållstillstånd på grund av anknytning?

Datum: 31/08/2022

Hej,

Jag bor i Sverige och är gift med en man som nu vill bo med mig här. Han fick avslag på sin ansökan på grund av att jag endast hade vikarietjänst. Nu är jag gravid med hans barn. Kan han ansöka om uppehållstillstånd på grund av anknytning till barnet då?

Hej och tack för din fråga,

Uppehållstillstånd får ges till förälder om hen ansöker om anknytning till barnet enligt 5 kap. 3 a § p. 3 Utlänningslagen (UtlL). Det krävs att barnet ska vara bosatt i Sverige. Vidare stadgas det att den som söker anknytning till sitt barn ska vara förälder och vårdnadshavare samt sammanbo med barnet för att uppehållstillstånd ska ges. Uppehållstillstånd kan även beviljas för en utlänning som ska utöva umgänge, som inte är av begränsad omfattning, med ett barn som är bosatt i Sverige, 5 kap. 3 a § p. 4 UtlL

Vänliga hälsningar,
Zeijersborger & Co

Se hela svaret

Konsultation

395 kr

20 minuters juridisk rådgivning

  • Vägledning inom aktuellt rättsområde
  • Utredning av möjligheter att driva ärendet på juridisk väg
  • Behovsanalys med förslag till nästa steg

Boka enkelt med kort eller Swish och välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.

Handböcker i praktisk juridik

Fördjupa dig i juridisk process och handläggning med vårt utbildningsmaterial.

Hur kan jag finansiera ärendet?

Med vårt test får du snabbt och enkelt svar på om du har rätt till rättskydd eller rättshjälp för att finansiera ditt ärende.

Relaterade frågor:

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Välkommen att kontakta oss! Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du läsa det mesta, ta del av Advokatens bästa tips och ställa dina egna frågor.

Kontakta oss

Våra juristassistenter svarar på frågor om vad det innebär att bli klient hos oss och hjälper dig med det administrativa.

Juridisk rådgivning

Boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.