Kan min tjej komma till mig i Sverige?

Hej,

Jag kom till Sverige för några år sedan som ensamkommande barn och fick då permanent uppehållstillstånd eftersom jag sökte skydd. Nyligen träffade jag en tjej genom nätet som jag vill ska bo med mig i Sverige. Eftersom jag är student och inte uppfyller Migrationsverkets försörjningskrav har tjejen ännu inte kunnat flytta hit. Även om jag egentligen inte vill, har jag bestämt mig för att skaffa ett jobb, så att jag kan uppfylla kraven. Vilka möjligheter har hon då att komma till mig i Sverige?

Hej och tack för din fråga,

Den som inte är  EU-medborgare måste ha uppehållstillstånd för att kunna flytta till en familjemedlem i Sverige. Uppehållstillståndet ska som utgångspunkt sökas från hemlandet.

Den som ska gifta sig eller bli sambo med någon som har permanent uppehållstillstånd i Sverige kan själv få uppehållstillstånd. För det krävs att den som har permanent uppehållstillstånd i Sverige ska kunna försörja sig själv och sin blivande sambo eller make. Denne måste dessutom ha en tillräckligt stor bostad med tillräckligt hög standard. En bostad med ett rum samt kök eller kokvrå är stor nog för två vuxna.

Uppfylls inte Migrationsverkets krav kan den blivande maken eller sambon ansöka om visum för att få åka till Sverige på tillfälliga besök. Visum kan sökas på en svensk ambassad.

Med vänlig hälsning,

Zeijersborger & Co

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Det kostar inget att fråga. Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Relaterade frågor:

Boka tid hos oss

Det kostar inget att fråga. Du bokar enkelt en inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

Ställ en fråga

Jag vill bli kontaktad via:


Genom att skicka formuläret godkänner du vår integritetspolicy.

Sök i vår frågedatabas