Helgerbjudande: 50% på valfri konsultation

Använd Rabattkod: FRAGAADVOKATEN

Kan vi få förlängt eller permanent uppehållstillstånd efter arbetstillstånd?

Datum: 30/11/2021

Hej,

Min familj fick arbets- och uppehållstillstånd för några år sedan och nu ska vi ansöka om permanent uppehållstillstånd. Jag har ett fast jobb. Kommer jag och min familj att kunna få förlängt eller permanent uppehållstillstånd?

Hej och tack för din fråga,

För att få ett förlängt arbetstillstånd krävs att den sökandes lön och andra anställningsvillkor som minst har varit i nivå med kollektivavtal eller praxis för yrket eller branschen ifråga. Den sökandes månadslön måste ha varit minst 13 000 kronor före skatt. Vidare ska den sökande ha omfattats av sjukförsäkring, livförsäkring, trygghetsförsäkring och tjänstepensionsförsäkring.

Samtliga villkor måste ha varit uppfyllda under hela tiden som denne haft arbetstillstånd. Dessutom måste den sökande kunna visa att denne erbjudits ett arbete som uppfyller kraven för arbetstillstånd.

Har den sökande haft arbetstillstånd och arbetat under minst fyra år de senaste sju åren kan denne få ett permanent uppehållstillstånd. Den sökande måste då ha arbetat för den arbetsgivare och med det yrke som arbetstillståndet gällt för.

Mer information finns på Migrationsverkets hemsida.

Vänliga hälsningar,
Zeijersborger & Co

 

Se hela svaret

Konsultation

395 kr

20 minuters juridisk rådgivning

  • Vägledning inom aktuellt rättsområde
  • Utredning av möjligheter att driva ärendet på juridisk väg
  • Behovsanalys med förslag till nästa steg

Boka enkelt med kort eller Swish och välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.

Handböcker i praktisk juridik

Fördjupa dig i juridisk process och handläggning med vårt utbildningsmaterial.

Hur kan jag finansiera ärendet?

Med vårt test får du snabbt och enkelt svar på om du har rätt till rättskydd eller rättshjälp för att finansiera ditt ärende.

Relaterade frågor:

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Välkommen att kontakta oss! Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du läsa det mesta, ta del av Advokatens bästa tips och ställa dina egna frågor.

Kontakta oss

Våra juristassistenter svarar på frågor om vad det innebär att bli klient hos oss och hjälper dig med det administrativa.

Juridisk rådgivning

Boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.