Helgerbjudande: 50% på valfri konsultation

Använd Rabattkod: FRAGAADVOKATEN

Kan vi komma ifrån avtalet?

Datum: 20/12/2021

Hej,

Vi fick för ett år sedan erbjudande om att komplettera uppgifter om oss på en sida på nätet vilket vi gjorde. Vi fick en faktura på dryga 4000 kr, vilken vi betalade. Igår kom ytterligare en faktura på drygt 4000 kr. Företaget bakom webbsidan hävdar att vårt avtal löper på två år. Vi sade givetvis upp avtalet för ett år sedan. Vi har inte läst allt det finstilta men troligen kan man hitta något om två års löptid. Har vi svårare att komma ifrån detta avtal, eftersom vi redan har betalat en första gång, d.v.s. “accepterat” avtalet?

Hej och tack för din fråga,

Avtal ingås genom anbud och accept. Som huvudregel kan sägas att genom att lämna accept på anbudet har ni ingått avtal vilket innebär att villkoren och avtalet blir gällande.

Vänliga hälsningar,
Zeijersborger & Co

Se hela svaret

Konsultation

395 kr

20 minuters juridisk rådgivning

  • Vägledning inom aktuellt rättsområde
  • Utredning av möjligheter att driva ärendet på juridisk väg
  • Behovsanalys med förslag till nästa steg

Boka enkelt med kort eller Swish och välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.

Handböcker i praktisk juridik

Fördjupa dig i juridisk process och handläggning med vårt utbildningsmaterial.

Hur kan jag finansiera ärendet?

Med vårt test får du snabbt och enkelt svar på om du har rätt till rättskydd eller rättshjälp för att finansiera ditt ärende.

Relaterade frågor:

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Välkommen att kontakta oss! Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du läsa det mesta, ta del av Advokatens bästa tips och ställa dina egna frågor.

Kontakta oss

Våra juristassistenter svarar på frågor om vad det innebär att bli klient hos oss och hjälper dig med det administrativa.

Juridisk rådgivning

Boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.