Helgerbjudande: 50% på valfri konsultation

Använd Rabattkod: FRAGAADVOKATEN

Lurad av flyttfirma, vad kan jag göra?

Datum: 03/08/2016

Hej!

Jag fick en saltad faktura från en flyttfirma. Nu har jag från ARN fått ett utlåtande att de ska återbetala 4.000 kr. Vad kan jag göra för att få mina pengar? Kan jag skicka det till Kronofogden eller gå till domstol? Polisen har inte varit till någon större hjälp med min anmälan om utpressning. Kan jag anlita advokat på egen hand och gå vidare?

Hej och tack för din fråga,

ARN:s utlåtande är bara vägledande och räcker inte som stöd för att du ska kunna kräva ut dina pengar. Om det har varit fråga om ett bedrägeri och representanter för flyttfirman åtalas kan du genom skadestånd få tillbaka dina pengar. Åklagaren kan då driva skadeståndstalan. Ett annat alternativ är att du vänder dig till Kronofogden och ansöker om betalningsföreläggande. Om flyttfirman bestrider betalningsansvar kan du överlämna ärendet till tingsrätten som får pröva saken. Du kan naturligtvis ta hjälp av en advokat men då det tvistiga beloppet är relativt lågt så finns det risk att advokatens kostnad överstiger fordran.

Vänliga Hälsningar,

Zeijersborger & Co

Se hela svaret

Konsultation

395 kr

20 minuters juridisk rådgivning

  • Vägledning inom aktuellt rättsområde
  • Utredning av möjligheter att driva ärendet på juridisk väg
  • Behovsanalys med förslag till nästa steg

Boka enkelt med kort eller Swish och välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.

Handböcker i praktisk juridik

Fördjupa dig i juridisk process och handläggning med vårt utbildningsmaterial.

Hur kan jag finansiera ärendet?

Med vårt test får du snabbt och enkelt svar på om du har rätt till rättskydd eller rättshjälp för att finansiera ditt ärende.

Relaterade frågor:

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Välkommen att kontakta oss! Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du läsa det mesta, ta del av Advokatens bästa tips och ställa dina egna frågor.

Kontakta oss

Våra juristassistenter svarar på frågor om vad det innebär att bli klient hos oss och hjälper dig med det administrativa.

Juridisk rådgivning

Boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.