fbpx

Lyckas inte sälja huset efter separationen, vad kan han göra?

En vän till mig sitter i en knivig sits. Hans ex lämnade honom för 3 år sedan, de äger ett hus gemensamt där båda står på lånen.

Min vän har bott själv i huset sedan separationen och betalt alla lån och driftkostnader själv. Hon har inte betalat en enda krona men har däremot begärt att huset ska säljas, vilket min vän har gått med på. De har haft mäklare, bodelare och till sist en god man som utsetts via tingsrätt, men huset blir inte sålt. För 2 månader sedan lämnade han huset tomt och skrev till hennes advokat att hon måste börja ta sitt ekonomiska ansvar, men de har inte svarat. Nu har det börjat trilla in påminnelser från banken. Vad kan han göra för att slippa kronofogden?

Hon vill ha de pengar som hon investerat i huset när de köpte det. Det finns lån på 2,8 miljoner och hon gick med på att sälja det för 2,6 miljoner. Hon tror att hon kommer att få sina pengar innan banken, men det fungerar inte så. Min vän är trött på tvisten som pågått i 3 år nu, vad kan han göra?

Med Vänliga Hälsningar
En bekymrad flickvän

Hej och tack för din fråga.

Din pojkvän bör fortsätta betala de fakturor som han är ansvarig för, annars kan han få problem med kronofogden m.m. Banken tar ingen hänsyn till att det pågår en tvist. Om de inte kan enas i bodelningen återstår att låta en god man sälja fastigheten på offentlig auktion. Har det tidigare utsetts en god man och denne inte lyckats sälja fastigheten kan det vara så att den som ansökte om god man även angav ett försäljningspris som var för högt för marknaden. Ni får då göra en ny ansökan om god man och sätta priset lägre, alternativt inte ange något pris. Vid den offentliga auktionen får alla vara med och lägga bud och ingen av parterna kan hindra en försäljning. Lycka till!

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Det kostar inget att fråga. Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Relaterade frågor:

Boka tid hos oss

Du bokar enkelt en gratis inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

Ställ en frågaIntegritetspolicy


Sök i vår frågedatabas