Fråga advokaten

  • Jag vill att ni kontaktar mig på telefonnummer:

Mamman låter inte barnen sova över och vill ha ensam vårdnad, vad går att göra?

Hej, min son har gemensam vårdnad om sina barn med barnens mamma. De är hos honom varannnan helg enligt en tidigare dom. Nu får barnen inte längre sova över hos honom för mamman. Hon vill även ha ensam vårdnad, vad ska min son göra?

Hej och tack för din fråga,

Efterföljs inte en dom om umgänge kan rätten besluta om verkställighet av denna. Verkställighet söks vanligtvis hos tingsrätten i barnets hemvistort (21 kap. 1 § FB). Beslut om verkställighet kan förenas med vite eller, i särskilda fall, hämtning av barnet (21 kap. 3 § FB).

Föräldrarna kan reglera frågor om vårdnad genom ett skriftligt avtal som godkänts av socialnämnden (6 kap. 6 § FB). Frågor om vårdnad kan även beslutas av rätten (6 kap. 5 § FB). Om en tvist i domstol uppstår kan det vara bra att anlita ett juridiskt ombud.

Vänliga hälsningar,
Zeijersborger & Co

Fråga Advokaten är inte är att likställa med kvalificerad rådgivning. Svaret baseras på den vid tidpunkten gällande lagstiftningen och vi ansvarar inte för eventuella felskrivningar. Är du i behov av juridisk kompetens rekommenderar vi dig att kontakta oss personligen.

Det kostar inget att fråga. Du bokar enkelt en inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

010-33 33 888 Boka tid online