Mammas sambo vägrar ge tillbaka mina möbler, vad gör jag?

Hej,

För två år sedan flyttade jag till USA för att plugga på universitetet. Jag fick då ställa mina möbler i en lada som tillhörde min mammas sambo. Nu är det så att mamma och sambon har gått isär och de kommer inte alls överens. Tyvärr verkar det som om deras konflikt går ut över mig också. Sambon vägrar låta mig hämta möblerna. Jag har ringt honom flera gånger men han säger att jag inte får möblerna förrän mamma betalt en skuld hon har till honom. Vad kan jag göra? Möblerna är ju värda en hel del pengar och jag har inte råd att köpa nya!

Hej,

För att få tillbaka egendom som tillhör en själv men som en annan person vägrar lämna tillbaka kan man vända sig till Kronofogdemyndigheten och begära handräckning. Vid en ansökan måste man kunna redogöra för vika saker man vill ha tillbaka. Om motparten bestrider kraven finns möjlighet att begära att ärendet överlämnas till tingsrätten för prövning. Ärendet handläggs då som ett vanligt tvistemål.

Vänliga hälsningar,
Zeijersborger & Co

Se hela svaret

Konsultation

395 kr

20 minuters juridisk rådgivning

  • Vägledning inom aktuellt rättsområde
  • Utredning av möjligheter att driva ärendet på juridisk väg
  • Behovsanalys med förslag till nästa steg

Betala enkelt med kort eller Swish och välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.

Handböcker i praktisk juridik

Fördjupa dig i juridisk process och handläggning med vårt utbildningsmaterial.

Hur kan jag finansiera ärendet?

Med vårt test får du snabbt och enkelt svar på om du har rätt till rättskydd eller rättshjälp för att finansiera ditt ärende.

Relaterade frågor:

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Välkommen att kontakta oss! Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du läsa det mesta, ta del av Advokatens bästa tips och ställa dina egna frågor.

Behöver du ett ombud?

Våra juristassistenter svarar på frågor om vad det innebär att bli klient hos oss och hjälper dig med det administrativa.

Juridisk rådgivning

Boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.