Julerbjudande

Använd koden:GODJUL

(50% rabatt på konsultation till Julafton)

Sök

Måste min son försörja sin exsambo efter separation?

Datum: 14/12/2021

Hej,

Min son har tillsammans med sin sambo skrivit ett samboavtal om att han vid separation ska betala ett par tusen i månaden så länge sambon studerar. Nu har de separerat. Hans före detta sambo har av min son fått en större summa för att klara sig under sommaren, vilket inte stod i avtalet. Sonen tycker att han har betalat enligt avtalet men det tycker inte sambon. Gäller sådana här samboavtal om framtida försörjning?

Hej och tack för din fråga,

Det du beskriver låter inte som ett typiskt samboavtal. Tanken med ett samboavtal är att man ska kunna bestämma hur egendom som hör till samboförhållandet ska delas upp om man separerar. Vad du beskriver är snarare ett annat slags avtal. Det är möjligt att det skulle gå att argumentera för att summan som din son redan har betalat ska räknas av på den eventuella skulden.

Om din son inte vill betala enligt avtalet bör han ta kontakt med ett juridiskt ombud som kan se över vad det finns för möjligheter att gå vidare med ärendet.

Vänliga hälsningar,
Zeijersborger & Co

Se hela svaret

Konsultation

395 kr

20 minuters juridisk rådgivning

  • Vägledning inom aktuellt rättsområde
  • Utredning av möjligheter att driva ärendet på juridisk väg
  • Behovsanalys med förslag till nästa steg

Boka enkelt med kort eller Swish och välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.

Handböcker i praktisk juridik

Fördjupa dig i juridisk process och handläggning med vårt utbildningsmaterial.

Hur kan jag finansiera ärendet?

Med vårt test får du snabbt och enkelt svar på om du har rätt till rättskydd eller rättshjälp för att finansiera ditt ärende.

Relaterade frågor:

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Välkommen att kontakta oss! Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du läsa det mesta, ta del av Advokatens bästa tips och ställa dina egna frågor.

Kontakta oss

Våra juristassistenter svarar på frågor om vad det innebär att bli klient hos oss och hjälper dig med det administrativa.

Juridisk rådgivning

Boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.

50% rabatt på din konsultation!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av våra bästa tips i aktuella juridiska frågor.

Efter registrering får du en rabattkod skickad till din mejl som du kan använda när du bokar konsultation med advokat.