Specialerbjudande

Använd koden:KONSULTATION

(50% gäller till söndag)

Sök

Måste vi betala inkasso vid en försäljning av dödsboet?

Datum: 06/12/2021

Hej,

Min far gick bort för tre år sedan och i dödsboet finns fyra fastigheter. De är i väldigt dåligt skick och nu vill kommunen köpa marken där den ena fastigheten ligger. Det finns inga fordringar på dödsboet hos kronofogden, däremot finns det tre gäldenärer hos inkasso. Måste jag och min bror, som är dödsbodelägare, betala inkasso med dödsboets pengar vid en försäljning av fastigheten? Dras pengarna direkt vid försäljningen?

Hej och tack för din fråga,

Innan din fars kvarlåtenskap kan fördelas mellan dig och din bror ska skulderna som din far hade betalas. Därför är svaret på den första frågan ja. Om pengarna vid försäljningen dras direkt eller inte kan bero på omständigheterna i just ert fall, men vanligen borde pengarna inte dras direkt. Då kan det vara bra för er att tänka på att betala skulderna så snabbt som möjligt för att minska kostnaderna för eventuell dröjsmålsränta.

Vänliga hälsningar,
Zeijersborger & Co

Se hela svaret

Konsultation

395 kr

20 minuters juridisk rådgivning

  • Vägledning inom aktuellt rättsområde
  • Utredning av möjligheter att driva ärendet på juridisk väg
  • Behovsanalys med förslag till nästa steg

Boka enkelt med kort eller Swish och välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.

Handböcker i praktisk juridik

Fördjupa dig i juridisk process och handläggning med vårt utbildningsmaterial.

Hur kan jag finansiera ärendet?

Med vårt test får du snabbt och enkelt svar på om du har rätt till rättskydd eller rättshjälp för att finansiera ditt ärende.

Relaterade frågor:

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Välkommen att kontakta oss! Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du läsa det mesta, ta del av Advokatens bästa tips och ställa dina egna frågor.

Kontakta oss

Våra juristassistenter svarar på frågor om vad det innebär att bli klient hos oss och hjälper dig med det administrativa.

Juridisk rådgivning

Boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.

50% rabatt på din konsultation!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av våra bästa tips i aktuella juridiska frågor.

Efter registrering får du en rabattkod skickad till din mejl som du kan använda när du bokar konsultation med advokat.