fbpx

Min arbetsgivare satte företaget i konkurs för att slippa betala lön, vad kan jag göra?

Hej

Jag hade under några månader en halvtidstjänst som Business Controller på ett företag som nu är försatt i konkurs. Eftersom företaget under perioden hade dåligt kassaflöde erbjöd jag mig i all välmening att vänta med min lön med löfte om att få den utbetald så snart affärerna var i rullning. Utöver det så lade jag även ner en del obetald tid för att underlätta för min arbetsgivare att komma igång med affärerna.

Nu är företaget försatt i konkurs och dessutom nekar ägaren till att jag skulle ha varit anställd där. Han har t.o.m. raderat filer i ekonomiprogrammet. Trots det har jag kunnat bevisa för Trygghetsrådet genom anställningsbevis och därigenom fått lönegaranti för tre månader samt uppsägningstid. Detta täcker så klart inte all den tid jag arbetet för min gamla arbetsgivare. Har jag någon möjlighet att driva en process då jag anser att han medvetet dröjt med min lön och trott att han går fri om han lägger ner verksamheten?

Hej och tack för din fråga.

Låter som en besvärlig situation och som jag kan se det handlar det främst om du kan bevisa att du har en fordran mot din tidigare arbetsgivare. För att svara på din fråga behöver vi gå igenom saken ordentligt och titta på alla handlingar. Innan du tar saken till domstolen  bör du även ha i åtanke att bolaget är försatt i konkurs, vilket kan innebära att det inte finns några pengar att hämta. Detta oavsett om du vinner i rätten eller inte. För att svara på din fråga mer detaljerat ber jag dig boka in en rådgivning.

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Det kostar inget att fråga. Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Relaterade frågor:

Boka tid hos oss

Du bokar enkelt en gratis inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

Ställ en frågaIntegritetspolicy


Sök i vår frågedatabas