Min krog nekades förlängning av alkoholservering. Vad kan vi göra?

Hej,

Jag äger en krog med uteservering i Göteborg där vi har tillstånd att servera alkohol mellan 11-23. Vi ansökte om att få servera alkohol till kl. 01:00, men fick avslag med hänvisning till att det vid en förlängning föreligger en risk för störningar för närboende.

Krogen ligger i centrala Göteborg och det låter redan mycket i området. Jag har svårt att se att en förlängning av vår serveringstid skulle bidra till någon större störning eller ljudskillnad. Vad ska vi göra?

Hej och tack för din fråga,

Eftersom kommunen har avslagit er ansökan borde ni överklaga beslutet till förvaltningsrätten. Du uppger själv att restaurangen ligger i centrala Göteborg och att det redan låter mycket i området. I överklagan till förvaltningsrätten är det bra att trycka på detta, att det finns andra källor till ljud och störningar i området. Om ni har möjlighet att mäta ljudnivån i området skulle man på ett objektivt sätt kunna konstatera ifall er servering påverkar ljudnivån. Det kanske även är möjligt att erhålla intyg från bostadsrättsföreningar i närheten som uppger att verksamheten inte stör.

Om du önskar vidare vägledning är du välkommen att boka en 20 minuters konsultation, för att diskutera ditt ärende med en jurist.

Med vänlig hälsning,
Zeijersborger & Co

Se hela svaret

Konsultation

395 kr

20 minuters juridisk rådgivning

  • Vägledning inom aktuellt rättsområde
  • Utredning av möjligheter att driva ärendet på juridisk väg
  • Behovsanalys med förslag till nästa steg

Betala enkelt med kort eller Swish och välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.

Handböcker i praktisk juridik

Fördjupa dig i juridisk process och handläggning med vårt utbildningsmaterial.

Hur kan jag finansiera ärendet?

Med vårt test får du snabbt och enkelt svar på om du har rätt till rättskydd eller rättshjälp för att finansiera ditt ärende.

Relaterade frågor:

LPT, LVM, LRM

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Välkommen att kontakta oss! Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du läsa det mesta, ta del av Advokatens bästa tips och ställa dina egna frågor.

Behöver du ett ombud?

Våra juristassistenter svarar på frågor om vad det innebär att bli klient hos oss och hjälper dig med det administrativa.

Juridisk rådgivning

Boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.