Helgerbjudande: 50% på valfri konsultation

Använd Rabattkod: FRAGAADVOKATEN

Min son har blivit LVM-placerad, vad kan vi göra?

Datum: 03/12/2021

Hej,

Min son har precis fått besked av förvaltningsrätten att LVM är fastställd i 6 månader. Han har försökt med öppenvård och behandlingshem men har känt att detta inte skulle fungera. Han gjorde en orosanmälan efter att han inte kände att det skulle fungera och fick då LVM. Kan jag göra något mer för att hjälpa honom eller kan man hjälpa honom på något annat sätt?

 

Hej och tack för din fråga,

Som huvudregel gäller att beslut om tvångsvård fattas endast i sista hand då alla andra alternativ är uttömda. Beslut om vård kan fattas om någon är i behov att komma ifrån sitt beroende, vården inte kan tillgodoses på annat sätt och missbruket innebär att att den vårdbehövande utsätter sin fysiska eller psykiska hälsa för allvarlig fara, löper en uppenbar risk att förstöra sitt liv, eller kan befaras komma att allvarligt skada sig själv eller någon närstående. Har LVM dömts ut har således bedömning gjorts att detta är det enda alternativet för att förhindra sådan skada om beskrivs ovan.

Vänliga hälsningar,
Zeijersborger & Co

Se hela svaret

Konsultation

395 kr

20 minuters juridisk rådgivning

  • Vägledning inom aktuellt rättsområde
  • Utredning av möjligheter att driva ärendet på juridisk väg
  • Behovsanalys med förslag till nästa steg

Boka enkelt med kort eller Swish och välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.

Handböcker i praktisk juridik

Fördjupa dig i juridisk process och handläggning med vårt utbildningsmaterial.

Hur kan jag finansiera ärendet?

Med vårt test får du snabbt och enkelt svar på om du har rätt till rättskydd eller rättshjälp för att finansiera ditt ärende.

Relaterade frågor:

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Välkommen att kontakta oss! Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du läsa det mesta, ta del av Advokatens bästa tips och ställa dina egna frågor.

Kontakta oss

Våra juristassistenter svarar på frågor om vad det innebär att bli klient hos oss och hjälper dig med det administrativa.

Juridisk rådgivning

Boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.