Fråga advokaten

  • Jag vill att ni kontaktar mig på telefonnummer:

Överklaga beslut från Försäkringskassan

Hej!
Försäkringskassan har dragit in min sjukpenning. Jag har varit med om en bussolycka och är väldigt skadad. Jag jobbade 100 % innan men efter olyckan jobbar jag 75 %. Jag har överklagat Försäkringskassan beslut till Förvaltningsrätten och fick ett negativt beslut även därifrån.

Min fråga är:
– Måste jag skaffa advokat eller bara gå med på deras beslut?

Hej och tack för din fråga,

Det finns inget krav på att anlita en advokat, en advokat kan dock vara bra för att få hjälp med att skriva ett överklagande och föra talan i domstol.

Om du har fått ett negativt besked från Förvaltningsrätten i ditt ärende har du, om du vill, möjlighet att överklaga till Kammarrätten. Alternativet är att godta Försäkringskassans beslut.

Om du vill överklaga till nästa instans, alltså till Kammarrätten, och känner att du vill ha hjälp med att skriva överklagandet kan du såklart anlita en advokat som kan hjälpa dig. Det man bör ha i åtanke innan man anlitar en advokat är att det kostar en del pengar.

Med vänlig hälsning

Zeijersborger & Co

Fråga Advokaten är inte är att likställa med kvalificerad rådgivning. Svaret baseras på den vid tidpunkten gällande lagstiftningen och vi ansvarar inte för eventuella felskrivningar. Är du i behov av juridisk kompetens rekommenderar vi dig att kontakta oss personligen.

Det kostar inget att fråga. Du bokar enkelt en inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

010-33 33 888 Boka tid online