Fråga advokaten

  • Jag vill att ni kontaktar mig på telefonnummer:

Kan vi få tillbaka pengarna för flera IPL-behandlingar som inte har fungerat?

Min dotter har undergått en IPL-behandling hos en laserkirurgiskspecialist under 20 månader för att permanent hårborttagning. Avtalet var muntligt och skulle kosta 4 400 kr per behandlingen. Det skulle inte under några omständigheter överstiga 5-6 tillfällen och hon skulle då vara helt hårfri. Vi har nu betalat över 60 000 kr och inte ett enda hårstrå har fallit av. Vi har klagat och vill ha pengarna tillbaka.

Hej och tack för din fråga!

Ett muntligt avtal är lika giltigt som ett skriftligt. I muntliga avtal är det dock svårt att bevisa vad som är avtalat då det är ord mot ord. Det ni kan göra är att undersöka om det finns någon information på deras hemsida eller liknande om vad behandlingarna kostar. Angående att behandlingarna inte nått upp till sitt syfte så kan ni vända er till allmänna reklamationsnämnden som kan hjälpa er.

Med vänliga hälsningar

Zeijersborger & Co Advokatbyrå

Fråga Advokaten är inte är att likställa med kvalificerad rådgivning. Svaret baseras på den vid tidpunkten gällande lagstiftningen och vi ansvarar inte för eventuella felskrivningar. Är du i behov av juridisk kompetens rekommenderar vi dig att kontakta oss personligen.

Det kostar inget att fråga. Du bokar enkelt en inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

010-33 33 888 Boka tid online