Fråga advokaten

  • Jag vill att ni kontaktar mig på telefonnummer:

Risk att barnet förs bort

Hej!

Min expojkvän har stämt mig i tingsrätten för att få umgänge med barnet. Eftersom pappan var elak mot barnet så stoppade jag umgänget. Tingsrätten har nu beslutat att han har rätt till umgänge med barnet på en öppen förskola med umgängesstöd. Jag är också närvarande vid umgänget eftersom barnet endast är 11 månader gammal. Snart är det huvudförhandling och min oro är att pappan får umgänge med barnet utan umgängesstöd. Eftersom pappan inte har uppehållstillstånd i Sverige utan har kommit in i landet med falsk ID så han kan föra bort barnet om tingsrätten beslutar att umgänge ska ske utan umgängesstöd. Pappan är dessutom kriminell. Jag är jätterädd och undrar hur jag ska göra för att skydda barnet?

Hej,

Tack för din fråga!

Vi förstår att du är orolig för ditt barn. Vi på Zeijersborger & Co har lång erfarenhet av vårdnadstvister och kan hjälpa dig lyfta fram att det finns en risk att pappan för bort barnet. Vi för din talan gentemot pappan och företräder dig i domstolen. Du är varmt välkommen att boka ett kostnadsfritt inledande möte så ser vi vad vi kan göra för dig i ditt ärende.

Med vänliga hälsningar

Advokatbyrå Zeijersborger & Co

Fråga Advokaten är inte är att likställa med kvalificerad rådgivning. Svaret baseras på den vid tidpunkten gällande lagstiftningen och vi ansvarar inte för eventuella felskrivningar. Är du i behov av juridisk kompetens rekommenderar vi dig att kontakta oss personligen.

Det kostar inget att fråga. Du bokar enkelt en inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

010-33 33 888 Boka tid online