fbpx

Riskerar vår son att inte få ta körkort?

Hej,

Vår son är 16 år och har blivit åtalad för ringa narkotikabrott. Vi hade tänkt börja övningsköra med honom men är nu oroliga över att han inte får ta sitt körkort om han döms. Eftersom han har lämnat positiva drogtester och erkänt att han rökt cannabis vid två tillfällen, så tror vi att han kommer dömas. Han är mycket ångerfull och vad vi föräldrar vet, har han och ett par kompisar rökt för att testa men inte mer. Hur stor är risken att han inte får övningsköra och ta sitt körkort?

Hej och tack för din fråga!

Det kan i din sons fall ha betydelse om han fälls för narkotikabrott. Hans ansökan om att få börja övningsköra och göra förarprov, kommer att granskas av Transportstyrelsen som bedömer om han är lämplig att ha körkort. I de allra flesta fall är det en ren formalitet men om man har straffats för tidigare trafikrelaterade brott, blivit omhändertagen på grund av berusning eller fällts för narkotikabrott, så kan Transportstyrelsen anse att personen inte är lämplig. Men varje fall avgörs individuellt efter en helhetsbedömning av situationen.

Vänliga hälsningar

Zeijersborger & Co.

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Det kostar inget att fråga. Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Relaterade frågor:

Boka tid hos oss

Du bokar enkelt en gratis inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

Ställ en frågaIntegritetspolicy


Sök i vår frågedatabas