Helgerbjudande: 50% på valfri konsultation

Använd Rabattkod: FRAGAADVOKATEN

Ska min enskilda egendom omfattas av särkullbarns rätt till laglott?

Datum: 28/12/2021

Hej,

Min make sedan 25 år gick bort tidigare i år. Vi har bara särkullsbarn på båda håll. Enligt bodelning som vi gjorde under äktenskapet är villan som vi bodde i min enskilda egendom. Min make efterlämnade ett testamente där det framkommer att jag ska ärva all hans kvarlåtenskap med fri förfoganderätt. Min fråga är om villan omfattas av min makes barns krav på att få ut sin laglott?

Hej och tack för din fråga,

Gällande laglott så är det särkullbarnens rätt att få ut denna efter sin förälder. Av din fråga framgår att villan är din enskilda egendom. Villan är alltså inte din makes kvarlåtenskap och därför kan särkullbarnen inte få en del i den som sin laglott.

Vänliga hälsningar,
Zeijersborger & Co.

Se hela svaret

Konsultation

395 kr

20 minuters juridisk rådgivning

  • Vägledning inom aktuellt rättsområde
  • Utredning av möjligheter att driva ärendet på juridisk väg
  • Behovsanalys med förslag till nästa steg

Boka enkelt med kort eller Swish och välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.

Handböcker i praktisk juridik

Fördjupa dig i juridisk process och handläggning med vårt utbildningsmaterial.

Hur kan jag finansiera ärendet?

Med vårt test får du snabbt och enkelt svar på om du har rätt till rättskydd eller rättshjälp för att finansiera ditt ärende.

Relaterade frågor:

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Välkommen att kontakta oss! Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du läsa det mesta, ta del av Advokatens bästa tips och ställa dina egna frågor.

Kontakta oss

Våra juristassistenter svarar på frågor om vad det innebär att bli klient hos oss och hjälper dig med det administrativa.

Juridisk rådgivning

Boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.