Ska vi gå med på förlikningserbjudandet?

Hej,

Jag har köpt en nyproducerad lägenhet och flyttade in för cirka ett år sedan. När vi skrev på kontrakt för lägenheten framgick det från informationen vi fick att det skulle vara ett fönster i klädkammaren. Detta tyckte vi var konstigt men bra då vi kunde använda det som ett litet sovrum. När lägenheten i stort sett var färdig fick vi information om att det inte skulle vara något fönster i klädkammaren. De erbjöd oss först 300 000 kr för felet vilket vi inte gick med på. Vi har nu fått ett erbjudande om att vi får 500 000 och att vi då släpper våra krav när det gäller fönstret. Ska vi gå med på erbjudandet?

Hej och tack för din fråga,

Huruvida man ska gå med på ett förlikningserbjudande eller inte är svårt att svara på. Om man anser att man ska få mer pengar än vad som erbjudits kan man välja att gå vidare med tvisten.  Man kan antingen gå  via ARN eller via domstol. ARN kan inte fatta beslut om att ett visst belopp ska utbetalas. Det kan däremot domstolen göra. Vad man bör ha i beaktande innan man tar en tvist vidare till domstol är att det riskerar att bli dyrt. Förlorar man tvisten riskerar man nämligen att behöva stå även för motpartens rättegångskostnader, som till exempel består i kostnader för ombud.

Vänliga hälsningar
Zeijersborger & Co

Se hela svaret

Konsultation

395 kr

20 minuters juridisk rådgivning

  • Vägledning inom aktuellt rättsområde
  • Utredning av möjligheter att driva ärendet på juridisk väg
  • Behovsanalys med förslag till nästa steg

Betala enkelt med kort eller Swish och välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.

Handböcker i praktisk juridik

Fördjupa dig i juridisk process och handläggning med vårt utbildningsmaterial.

Hur kan jag finansiera ärendet?

Med vårt test får du snabbt och enkelt svar på om du har rätt till rättskydd eller rättshjälp för att finansiera ditt ärende.

Relaterade frågor:

LPT, LVM, LRM

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Välkommen att kontakta oss! Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du läsa det mesta, ta del av Advokatens bästa tips och ställa dina egna frågor.

Behöver du ett ombud?

Våra juristassistenter svarar på frågor om vad det innebär att bli klient hos oss och hjälper dig med det administrativa.

Juridisk rådgivning

Boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.