fbpx

Ska vi gå med på förlikningserbjudandet?

Hej,

Jag har köpt en nyproducerad lägenhet och flyttade in för cirka ett år sedan. När vi skrev på kontrakt för lägenheten framgick det från informationen vi fick att det skulle vara ett fönster i klädkammaren. Detta tyckte vi var konstigt men bra då vi kunde använda det som ett litet sovrum. När lägenheten i stort sett var färdig fick vi information om att det inte skulle vara något fönster i klädkammaren. De erbjöd oss först 300 000 kr för felet vilket vi inte gick med på. Vi har nu fått ett erbjudande om att vi får 500 000 och att vi då släpper våra krav när det gäller fönstret. Ska vi gå med på erbjudandet?

Hej och tack för din fråga,

Huruvida man ska gå med på ett förlikningserbjudande eller inte är svårt att svara på. Om man anser att man ska få mer pengar än vad som erbjudits kan man välja att gå vidare med tvisten.  Man kan antingen gå  via ARN eller via domstol. ARN kan inte fatta beslut om att ett visst belopp ska utbetalas. Det kan däremot domstolen göra. Vad man bör ha i beaktande innan man tar en tvist vidare till domstol är att det riskerar att bli dyrt. Förlorar man tvisten riskerar man nämligen att behöva stå även för motpartens rättegångskostnader, som till exempel består i kostnader för ombud.

Vänliga hälsningar
Zeijersborger & Co

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Det kostar inget att fråga. Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Relaterade frågor:

Behöver du ett ombud?

Vill du veta om ditt ärende går att driva på juridisk väg? Ring oss och boka en kostnadsfri telefonrådgivning.

Ställ en fråga    Integritetspolicy


    Sök i vår frågedatabas