Specialerbjudande

Använd koden:KONSULTATION

(50% gäller till söndag)

Sök

Sonens pappa missbrukar, bör han verkligen ha umgänge?

Datum: 07/12/2021

Hej,

Jag och min sons pappa har gemensam vårdnad.  Min sons pappa har problem med spel- och drogmissbruk , han saknar fast bostad och jag är osäker på var han faktiskt bor. Jag känner inte att han kan ha vår son hos sig just nu mot bakgrund av hans livssituation och undrar därför hur jag ska tänka kring vår sons kontakt och umgänge med sin pappa?

Hej och tack för din fråga,

Det är barnets bästa som är utgångspunkten i frågor som rör vårdnad, boende och umgänge i Föräldrabalken. Enligt 6 kap 2 a § i Föräldrabalken ska man bland annat ta hänsyn till barnets vilja och barnets behov av en nära och god kontakt med båda föräldrarna vid bedömningen av barnets bästa. Man ska också se om barnet riskerar att fara illa vid exempelvis umgänge med den ena föräldern vilket kan leda till att det inte anses vara barnets barnets bästa att ha umgänge med båda föräldrarna. Vad som är barnets bästa beror på de individuella förhållandena och det är därför svårt att redan nu avgöra vad som är bäst för er son.

Vänliga hälsningar,
Zeijersborger & Co

Se hela svaret

Konsultation

395 kr

20 minuters juridisk rådgivning

  • Vägledning inom aktuellt rättsområde
  • Utredning av möjligheter att driva ärendet på juridisk väg
  • Behovsanalys med förslag till nästa steg

Boka enkelt med kort eller Swish och välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.

Handböcker i praktisk juridik

Fördjupa dig i juridisk process och handläggning med vårt utbildningsmaterial.

Hur kan jag finansiera ärendet?

Med vårt test får du snabbt och enkelt svar på om du har rätt till rättskydd eller rättshjälp för att finansiera ditt ärende.

Relaterade frågor:

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Välkommen att kontakta oss! Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du läsa det mesta, ta del av Advokatens bästa tips och ställa dina egna frågor.

Kontakta oss

Våra juristassistenter svarar på frågor om vad det innebär att bli klient hos oss och hjälper dig med det administrativa.

Juridisk rådgivning

Boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.

50% rabatt på din konsultation!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av våra bästa tips i aktuella juridiska frågor.

Efter registrering får du en rabattkod skickad till din mejl som du kan använda när du bokar konsultation med advokat.