Fråga advokaten

  • Jag vill att ni kontaktar mig på telefonnummer:

Täcker försäkringen förhindrad bilkörning på grund utav sjukdom?

Hej!

Jag har en fråga gällande mitt försäkringsbolag. Jag har under två månaders tid övningskört via en skola och betalat minst 20 000 kr för alla lektioner. I förrgår ringde en överläkare och sa att mitt aneruzym i hjärnan har börjat växa och att mitt synfält påverkas. Jag har en sämre reaktionsförmåga än en vanlig normal person, just därför sa han att jag inte får köra mer och måste lägga bilkörningen på is. Överläkaren har skrivit ett intyg på detta.

Jag ringde mitt försäkringsbolag och berättade detta. De sa att de inte finns någon försäkring som täcker sjukdomar även om jag har alla försäkringar som man kan tänka sig. Jag är lite skeptisk mot detta, något ska man väl kunna göra?

Hej,

Man bör alltid kontakta sitt försäkringsavtal för att se vilka villkor som gäller för försäkringen. Olycksfallsförsäkringar är ofta begränsade till kroppskador som orsakats genom ofrivillig plötslig yttre händelse. I en sådan försäkring omfattas inte sjukdomar.

Med vänlig hälsning
Zeijersborger & Co

Läs mer om sjukpenning, sjukersättning och SGI här.

Fråga Advokaten är inte är att likställa med kvalificerad rådgivning. Svaret baseras på den vid tidpunkten gällande lagstiftningen och vi ansvarar inte för eventuella felskrivningar. Är du i behov av juridisk kompetens rekommenderar vi dig att kontakta oss personligen.

Det kostar inget att fråga. Du bokar enkelt en inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

010-33 33 888 Boka tid online