Uppehållstillstånd på anknytning, för liten bostad

Hej,

Jag är gift med en man från ett utomeuropeiskt land sedan 2016. Han sökte uppehållstillstånd samma år men fick avslag på grund av att jag har för liten lägenhet. Jag har barn tidigare så de räknar att jag måste ha 2:a i stället för 1:a som jag bor i nu. Men i alla fall min man kom till Sverige förra året i juli som turist och jag blev gravid och då sökte vi uppehållstillstånd i december 2017 för att han ska stanna här i Sverige för att stödja mig och hans son. I april fick vi barn och fortfarande väntar vi på beslut. Vi ringde till migrationsverket och kolla men de sa att vi har ingen handläggare ännu. Våran bekymmer att vi är fortfarande rädda för att få avslag på grund av att mitt boende fortfarande är densamma.

Vi vet inte vad vi ska göra? Vi är alltid oroliga över vår situation. Jag behöver min man här och han behöver vara här för att kunna vara med sin familj. Jag har fast arbete men är för tillfälligt mammaledig i 6 månader.
Kan ni hjälpa oss med vår situation?

Hej,

Tack för att du vänt dig till Advokatbyrå Zeijersborger & Co. med din fråga.

Kraven på bostadens storlek gäller inte om ansökan om uppehållstillstånd på anknytning görs till ett barn som är under 18 år. Har din make sökt anknytning till er son kommer er lägenhets storlek inte påverka huruvida din make kan beviljas tillstånd eller inte.

Huvudregeln är att en ansökan om uppehållstillstånd skall göras utanför Sverige, det finns dock undantag till regeln om det inte skäligen kan krävas att utlänningen reser till ett annat land för att ge in ansökan där, som exempel kan att det faktum att man har små barn innebära att ansökan utifrån inte skäligen kan krävas. Migrationsverket måste dock upplysas om detta, framgår det från er ansökan att din make söker uppehållstillstånd för att kunna ta hand om dig och sin son bör dock denna information kommit verket till känna. Är du osäker kan du alltid kontakta Migrationsverket och se till att denna information förs in i ditt ärende.

Med vänliga hälsningar,

Advokatbyrå Zeijersborger & Co.

 

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Det kostar inget att fråga. Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Relaterade frågor:

Boka tid hos oss

Det kostar inget att fråga. Du bokar enkelt en inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

Ställ en fråga

Jag vill bli kontaktad via:


Genom att skicka formuläret godkänner du vår integritetspolicy.

Sök i vår frågedatabas