Helgerbjudande: 50% på valfri konsultation

Använd Rabattkod: FRAGAADVOKATEN

Uppsägningstid för hyra i andra hand?

Datum: 22/02/2023

Hej,

Jag hyr en lägenhet i andra hand. Kontraktet löper i nio månader. Han som jag hyr av säger att jag inte har rätt till någon förlängning av kontraktet och att jag inte har någon uppsägningstid. Kan det stämma? Som jag förstått det har hyresgästen alltid rätt till en uppsägningstid, annars kan man ju bli utkastad på dagen.

Hej och tack för din fråga,

Bostadslägenheter kan hyras för bestämd eller obestämd tid. Om det finns en avtalad tid som hyreskontraktet ska löpa krävs ingen uppsägningstid. Skulle hyresavtalet vara på längre tid än 9 månader krävs att avtalet sägs upp för att det ska upphöra att gälla, Jordabalken 12 kap. 3 §.

Om du önskar vidare vägledning är du välkommen att boka en 20 minuters konsultation för att diskutera ditt ärende med en jurist.

Med Vänlig Hälsning,
Zeijersborger & Co

Se hela svaret

Konsultation

395 kr

20 minuters juridisk rådgivning

  • Vägledning inom aktuellt rättsområde
  • Utredning av möjligheter att driva ärendet på juridisk väg
  • Behovsanalys med förslag till nästa steg

Boka enkelt med kort eller Swish och välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.

Handböcker i praktisk juridik

Fördjupa dig i juridisk process och handläggning med vårt utbildningsmaterial.

Hur kan jag finansiera ärendet?

Med vårt test får du snabbt och enkelt svar på om du har rätt till rättskydd eller rättshjälp för att finansiera ditt ärende.

Relaterade frågor:

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Välkommen att kontakta oss! Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du läsa det mesta, ta del av Advokatens bästa tips och ställa dina egna frågor.

Kontakta oss

Våra juristassistenter svarar på frågor om vad det innebär att bli klient hos oss och hjälper dig med det administrativa.

Juridisk rådgivning

Boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.