Helgerbjudande: 50% på valfri konsultation

Använd Rabattkod: FRAGAADVOKATEN

Vad gäller vid förlängning av arbetstillstånd?

Datum: 30/11/2021

Hej,

Jag har för tillfället ett arbetstillstånd. Jag undrar vad som gäller vid förlängning av arbetstillstånd och när jag ska söka detta?

Hej och tack för din fråga,

För att fortsatt få stanna och arbeta i Sverige krävs det att man ansöker om förlängning av sitt arbetstillstånd innan det nuvarande tillståndet går ut. Om man har haft tillstånd som arbetstagare i sex månader eller mer och man ansöker innan sitt nuvarande tillstånd går ut har man rätt att fortsätta arbeta i väntan på beslut. Man får ansöka tidigast fyra månader innan sitt nuvarande tillstånd slutar gälla.

Migrationsverket kommer kontrollera att villkoren för arbetstillstånd har varit uppfyllda under alla tidigare tillståndsperioder. Därtill krävs det även att man fortsatt har ett jobb där villkoren för arbetstillstånd är uppfyllda. För att man ska kunna förlänga sökandes arbetstillstånd måste dennes lön och övriga anställningsvillkor ha varit minst i nivå med kollektivavtal eller praxis inom yrket eller branschen. Sökande ska även ha arbetat i sådan omfattning att dennes lön har kommit upp i minst 13 000 kronor i månaden före skatt. Vidare ska sökande ha omfattats av sjukförsäkring, livförsäkring, trygghetsförsäkring vid arbetsskada och tjänstepensionsförsäkring.

Vänliga hälsningar,
Zeijersborger & Co

Se hela svaret

Konsultation

395 kr

20 minuters juridisk rådgivning

  • Vägledning inom aktuellt rättsområde
  • Utredning av möjligheter att driva ärendet på juridisk väg
  • Behovsanalys med förslag till nästa steg

Boka enkelt med kort eller Swish och välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.

Handböcker i praktisk juridik

Fördjupa dig i juridisk process och handläggning med vårt utbildningsmaterial.

Hur kan jag finansiera ärendet?

Med vårt test får du snabbt och enkelt svar på om du har rätt till rättskydd eller rättshjälp för att finansiera ditt ärende.

Relaterade frågor:

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Välkommen att kontakta oss! Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du läsa det mesta, ta del av Advokatens bästa tips och ställa dina egna frågor.

Kontakta oss

Våra juristassistenter svarar på frågor om vad det innebär att bli klient hos oss och hjälper dig med det administrativa.

Juridisk rådgivning

Boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.