Vad gör jag om mitt ex inte hämtar sina saker?

Hej,

Jag ska flytta och min ex-man kommer inte och hämtar sina saker efter att vi bestämt tid för att avhämtning ska ske. Jag kan inte tömma min nuvarande lägenhet inför flytt. Vad gör jag?

Hej och tack för din fråga,

Den första rekommendationen är att kontakta din före detta man och återigen be honom att hämta sina saker. Man får nämligen inte lämna sina saker i någon annans hem utan tillåtelse, vilket innebär att ditt ex riskerar att göra sig skyldig brott om han inte flyttar på sakerna när du ber om det. Det är däremot ingen god idé att förstöra eller göra dig av med hans saker eftersom det kan vara en brottslig gärning att olovligt förfoga över någon annans tillhörigheter.

Om din före detta man ändå inte kommer och hämtar sakerna är det möjligt att ansöka om handräckning hos Kronofogden. Det kostar 300 kr att ansöka men den kostnaden kan du begära ersättning för. Kronofogden kommer då att skicka ett brev med information om kravet till ditt ex.

Med vänlig hälsning,

Zeijersborger & Co

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Det kostar inget att fråga. Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Relaterade frågor:

Boka tid hos oss

Du bokar enkelt en gratis inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

Ställ en frågaIntegritetspolicy


Sök i vår frågedatabas