fbpx

Vad händer om mitt ex överklagar domen för vårdnad och skilsmässa?

Hej.

Jag och mitt ex valde gemensamt att skilja oss och skriva över vårdnaden om våra barn på mig, detta på grund av misshandel och att mitt ex inte kan hantera spriten när han dricker. Vi skickade in fullföljandet av skilsmässa och vårdnaden ett halvår senare. Tingsrätten säger nu att vi har tre veckor på oss att överklaga domen om skilsmässa och vårdnad. Vad händer om mitt ex får för sig att överklaga helt plötsligt?

Vi har ingen kontakt just nu då han är labil och jag är rädd för honom. När han blir sådan gör han allt för att ställa till det för mig och våra barn. Vad händer om han överklagar helt plötsligt för att han är förbannad? Stoppar det då skilsmässan och vårdnaden från att gå igenom? Hur går jag tillväga då? Jag har levt i ett halvår nu med hoppet om att det äntligen är över och att barnen äntligen ska få börja leva utan att vara rädda eller oroliga.

Hej!

Om ni har fått en dom från tingsrätten som kan överklagas innebär det att antingen du eller din före detta man kan överklaga till hovrätten. För att hovrätten ska pröva ert fall krävs att den som överklagar beviljas så kallat prövningstillstånd. Beviljas prövningstillstånd så startar en process i hovrätten. Hur det blir med skilsmässan och vårdnaden under själva processen beror på omständigheterna i just ert fall. Skulle det vara så att din före detta man överklagar domen till hovrätten får du gärna vända dig till oss på Zeijersborger & Co och boka in ett möte så att vi kan hjälpa dig!

Med vänlig hälsning
Zeijersborger & Co

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Det kostar inget att fråga. Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Relaterade frågor:

Boka tid hos oss

Du bokar enkelt en gratis inledande rådgivning genom att ringa eller boka en tid online.

Ställ en frågaIntegritetspolicy


Sök i vår frågedatabas