Helgerbjudande

Använd koden:ADVOKAT

(50% rabatt på konsultation till söndag)

Vad har jag för rättigheter om företaget bara skickat en av två varor jag beställt?

Datum: 26/10/2021

Hej,

Jag beställde två stycken varor men fick bara en utav dem. Några dagar senare kastade jag kartongen. När jag sedan hörde av mig för att fråga om pengarna tillbaka för varan som inte kom hävdar de att de behöver kartongens nummer på bild för att kunna skicka tillbaka pengarna. Hur gör jag?

Hej och tack för din fråga,

När en kund beställer en vara och företaget inte levererar denna i tid kallas det för dröjsmål enligt 9 § konsumentköplagen (KKöpL). Om kund och företaget inte kommit överens om något annat ska den beställda varan vara levererad senast trettio dagar efter att avtal ingått (5 § KKöpL). Om detta inte sker kan kunden bland annat hålla inne betalning, kräva att företaget fullgör köpet, häva köpet om förseningen är av väsentlig betydelse för kunden eller kräva skadestånd för kostnader som uppstått på grund av förseningen (10 § KKöpL)

Enligt 15 § får köparen inte häva köpet eller kräva skadestånd om hen inte inom rimlig tid reklamerar och med andra ord meddelar säljaren om att hen vill häva.

Med vänlig hälsning,

Zeijersborger & Co

Se hela svaret

Konsultation

395 kr

20 minuters juridisk rådgivning

  • Vägledning inom aktuellt rättsområde
  • Utredning av möjligheter att driva ärendet på juridisk väg
  • Behovsanalys med förslag till nästa steg

Boka enkelt med kort eller Swish och välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.

Handböcker i praktisk juridik

Fördjupa dig i juridisk process och handläggning med vårt utbildningsmaterial.

Hur kan jag finansiera ärendet?

Med vårt test får du snabbt och enkelt svar på om du har rätt till rättskydd eller rättshjälp för att finansiera ditt ärende.

Relaterade frågor:

Behöver du vår hjälp?

Behöver du ett ombud? Välkommen att kontakta oss! Vi gör en bedömning av ditt ärende och berättar vilka alternativ du har att driva det vidare på juridisk väg.

Fråga advokaten

Nyfiken på vardagsjuridik? Vårdnad, diskriminering, bråkiga grannar, äktenskapsförord eller testamente? I Fråga advokaten kan du läsa det mesta, ta del av Advokatens bästa tips och ställa dina egna frågor.

Kontakta oss

Våra juristassistenter svarar på frågor om vad det innebär att bli klient hos oss och hjälper dig med det administrativa.

Juridisk rådgivning

Boka en 20 minuters konsultation med advokat eller jurist för endast 395 kr. Välj om du vill ha konsultationen på telefon eller via videosamtal.